Tutkijoiden yö 30.9. tapahtumassa päivällä fotoniikan tiedekasvatusta

Tutkijoiden yö 30.9. tapahtumassa päivällä fotoniikan tiedekasvatusta

Tutkijoiden yössä 30.9.2022 päivällä klo 9-14 valon tutkimukseen voi tutustua Nokia Arenalla Tampereen yliopiston Paidia-tilassa.

Tampereen yliopiston Tutkijoiden yön nuorten ohjelma 30.9.2022

Tapahtumapaikka: Paidian iso tila (Nokia Arena)
Kohderyhmä: 9 lk,  toinen aste
klo 9-14 (avoimet ovet, työpajat tasatunnein ennakkoilmoittautumisella oheisesta linkistä)
Tiedekahvila klo 14-15

Kuinka hallita valoa?

Valoon perustuvat teknologiat muuttavat maailmaa tarjoten nopeampia, tarkempia, tehokkaampia ja ekologisempia ratkaisuja nykypäivän haasteisiin. Tässä työpajassa esittelemme sinulle valon ihmeellisen maailman ja saat tietää mitä kaikkea fotoniikka mahdollistaa. Tule mukaan ja valaistu!

Fotoniikan demot, esittelyt ja työpajat antavat mahdollisuuden nähdä ja kokeilla itse kuinka pieni nanorobotti liikkuu valon ohjaamana tai kuinka laserilla voi mitata oman hiuksensa paksuuden. Voit myös itse rakentaa laitteen, jolla katsoa puhelimestasi kolmiulotteisia hologrammeja.

Esittelemme valo-opin opetukseen tarkoitettua Photonics Explorer Kit -pakettia. Se on suunniteltu osaksi yläkoulujen ja toisen asteen fysiikan opetussuunnitelmaa ja mahdollistaa kokeellisen oppimisen koko luokalle. Photonics Explorer Kitissä on materiaalit ja suomenkieliset ohjeet opettajalle ja oppilaille. Koulut voivat ilmoittaa halukkuutensa saada Photonics Explorer Kit paketti lahjoituksena. Fotoniikan tutkimuksen lippulaiva, Photonics Finland ja fotoniikka alan yritykset lahjoittavat paketteja kouluille osana fotoniikan opiskelun tunnettuuden lisäämisen kampanjaa.

Tule kuulolle Tiedekahvilaan, jossa opiskelijalähettiläs haastattelee fotoniikan professori Juha Toivosta. Keskustelussa valotetaan fotoniikka-alan lukemattomia sovelluksia aurinkopaneeleista älykännyköihin,   Fotoniikka on mahdollistava teknologia ja tarjoaa todella laajasti erilaisia uramahdollisuuksia.

Lue tarkemmin fotoniikan työpajoista ja demoista
Kaikki tapahtumat löytyvät Tutkijoiden yön kansallisen tapahtuman sivuilta

f35b9773-tuni-events-2050x780.png