VALON TUTKIMUSPAKETTI

Fotoniikka on nopeasti kasvava tieteenala ja fotoniikkaan liittyvässä teollisuudessa on pulaa osaavasta työvoimasta.  Haluamme kannustaa nuoria opiskelemaan ja työllistymään tekniikan alalle ja erityisesti fotoniikan pariin.  Photonics Explorer Kit on kouluille tarjottava fotoniikan eli valo-opin kokeellinen opetuspaketti, jonka avulla voimme yhdessä innostaa nuoria tekniikan ja fotoniikan opiskeluun. 
Lähde mukaan kampanjaan ja lahjoita Photonics Explorer Kit opetuspaketti koululle! Lahjoituksen voi tehdä yritys tai yksityishenkilö.
 

Yritykset ja yksityiset voivat tehdä lahjoituksen täyttämällä spronsorointilomakkeen

Koulut voivat pyytää Photonics Explorer Kit lahjoitusta täyttämällä lomakkeen

 

Mikä Valon tutkimuspaketti on?

Photonics Explorer Kit (PEK) on fysiikan opetussuunnitelmaan kytketyvä opetuspaketti, joka kannustaa oppilaita oppimaan kokeilemalla. Opetuspaketissa on jopa 110 kestävää ja laadukasta osaa, kuten linssejä, LED valoja, lasereita, hiloja ja polarisaattoreita. Paketin välineillä koko luokka voi toteuttaa kokeita yhtäaikaa. Photonics Explorer Kit on yläasteen ja lukion fysiikan opetukseen soveltuva, mutta sitä voidaan hyödyntää myös ammatillisessa toisen asteen koulutuksessa. Opettajille toimitetaan paketin mukana valmiit tuntisuunnitelmat ja kirjalliset ohjeet kokeiden toteuttamiseksi. Lisäksi tarjoamme opettajille tukea käyttökoulutusten ja ohjevideoiden avulla. 

Ilmoita koulusi PEK kokeellisen opetuspaketin vastaanottajaksi täyttämällä lomake.

Lahjoittajat mahdollistavat, että koulutuspaketti on ilmainen kouluille. Tästä näet, mitkä koulut ovat jo saaneet opetuspaketin käyttöönsä.

Kutsumme yritykset ja yksityishenkilöt mukaan sponsoroimaan opetuspaketteja kouluille

Fotoniikan lippulaiva PREIN ja Photonics Finland aloittivat keväällä 2020 sponsorointikampanjan, jossa alan yritykset ja yksityishenkilöt voivat sponsoroida paketteja esimerkiksi paikallisille kouluille tai entisiin opinahjoihin. Kampanjassa jokaista yrityksen tai yksityishenkilön sponsoroimaa pakettia vastaan PREIN ja Photonics Finland lahjoittivat kukin yhden paketin. Näin yhden ulkopuolisen lahjoituksen avulla, kolme koulua sai oman Photonics Explorer Kit paketin.

Kampanja jatkuu ja yritykset ja yksityiset voivat edelleen tehdä lahjoituksia kouluille täyttämällä sponsorointilomakkeen

Yhden Photonics Explorer Kit paketin hinta lahjoittajalle on 200 euroa (ALV  0%). Sponsoroija saa halutessaan itse valita kohteensa, sekä saa esitteensä ja logonsa lahjoittamaansa pakettiin. Voimme myös etsiä yrityksen lahjoitukselle sopivan koulun lähialueelta. Itä-Suomen yliopisto tilaa ja toimittaa paketit sponsorin toivomaan kohteeseen ja laskuttaa sponsoria jälkikäteen.

Yhteistyössä kehitetty ja kansainvälisesti levinnyt

Photonics Explorer Kit on eurooppalaisena yhteistyönä matemaattisluonnontieteellisten aineiden opettajien kehittämä. Paketin jakelusta vastaa Brysselissä toimiva voittoa tavoittelematon koulutusjärjestö Eyest. Photonics Explorer Kit on saavuttanut suuren suosion maailmalla ja jopa 3500 eri maiden kouluihin lahjoitettua pakettia mahdollistaa satojentuhansien oppilaiden tutustumisen valo-oppiin. 

Kampanjamme ja lahjoittajien ansioista Photonics Explorer Kitin vuonna 2020 sai lähes 50 koulua eri puolilla Suomea. Yhteensä Photonics Explorer Kit opetuspaketteja on suomalaisissa kouluissa jo yli 100. Kampanjan avulla olemme saaneet Photonics Explorer Kitin yhä useamman koulun käyttöön!

Photonics Explorer KIT kampanjan lahjoittajat 2020-2021: 
Beneq Oy - 10 pakettia
Noptel Oy – 3 pakettia
Millog Oy - 2 pakettia
Senop Oy - 2 pakettia
Reflekron Oy (Mircea Guina) 
From 1to1000 Oy (Jyrki Saarinen) 
Hanna Holopainen 
Rocsole Oy 
Heidi Piili 
NomiCam Oy 
Maanmittauslaitos 
Juha Purmonen 
Jukka-Matti Turtiainen
Sensmet Oy
TecGyver Oy (Kimmo Jokinen)
Jussi Parkkinen
Paavo Parkkinen
Tampere SPIE Student Chapter 

 
Kiitos lahjoittajille!

PEK logos.JPG