Skip to main content

Opiskelu Itä-Suomen yliopistossa


Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopistolla on pitkä historia fotoniikan koulutuksessa ja se tarjoaa useita fotoniikkaan linkittyviä tutkinto-ohjelmia. Suomenkielisen opetuksen lisäksi Itä-Suomen yliopistossa on kansainvälinen maisteriohjelma, kolme Erasmus Mundus -ohjelmaa ja kaksoistutkinto-ohjelma fotoniikassa.

Kansainvälinen fotoniikan maisteriohjelma, Master’s Degree Programme in Photonics. Merkittävä osa ohjelman opinnoista koostuu laboratoriotöistä.

Itä-Suomen yliopisto koordinoi Master of Science in Imaging and Light in Extended Reality, IMLEX Erasmus Mundus -ohjelmaa ja on lisäksi mukana kahdessa muussa Erasmus Mundus ohjelmassa: Computational Color and Spectral Imaging, COSI ​​​​​​ja Photonics for Security Reliability and Safety, PSRS.

University of Eastern Finland

Fotoniikan kansainvälinen maisteriohjelma Itä-Suomen yliopistossa

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa kansainvälisen fotoniikan maisterintutkinto-ohjelman, joka koostuu peruskursseista, joilla käsitellään valon ja aineen vuorovaikutusta. Ohjelman painopisteitä ovat valon aallot ja sironta, valon ja aineen vuorovaikutus mikroskooppisella tasolla sekä niihin liittyvistä sovelluksista kuten, optisista näytöistä.