Skip to main content

Valon viikko 2021

Valon viikko 2021

Haluamme yhdessä juhlistaa kansainvälistä valon päivää (International Day of Light), jota vietetään vuosittain 16.5. tarjoamalla lapsille ja nuorille valoon ja valon tutkimukseen liittyviä tiedetyöpajoja ja ohjelmaa. Valon tutkimus eli fotoniikka liittyy fysiikkaan, kemiaan ja moniin luonnon ilmiöihin ja sillä on lukematon määrä sovelluksia tekniikan alalla.

Fotoniikan lippulaiva PREIN ja LUMA-toimijat Juniversity, Aalto Junior ja Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus yhdessä järjestivät lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa, ohjattuja verkkotyöpajoja ja tutkimuksen esittelyjä 10.-12.5.2021. Vuoden 2021 ohjelma oli myös osa Tutkitun tiedon teemavuotta.

Vuoden 2022 Valon viikkoa vietetään 16.-18.5.2022. Tarkempi ohjelma julkaistaan huhtikuun alussa.
Näille sivuille on kerätty myös erilaisia valoon liittyviä itsenäisesti toteutettavia tehtäviä.

Virtuaalityöpajat

Esiopetukseen, alakouluille, yläkouluille, yläkouluille ja toiselle asteelle

HUOM! Työpajoihin omat erilliset ilmoittautumiskäytäntönsä, Katso työpajan ilmoittatumisohjeet kyseisen työpajan ohjeista. 

Esiopetukseen  

Juniversityn työpaja Hehkun värikkäät tunteet 
Ystävämme Hehku on hämmentynyt. Hän ilmaisee tunteensa eri värein, mutta hän ei tunnista mikä väri tarkoittaa mitäkin tunnetta. Hehkun lempiasia maailmassa on valo. Voisimmeko valon ilmiöitä tutkimalla tuoda Hehkun tunteet esiin ja auttaa häntä nimeämään niitä? Hyppää mukaan hauskaan ja toiminnalliseen etäohjattuun työpajaan Tampereen yliopiston Juniversityn ohjaajien ja Hehkun kanssa.