Tiedekasvatus

Tiedekasvatus

Haluamme lisätä tietoisuutta valon tutkimuksesta eli fotoniikasta ja kannustaa lapsia ja nuoria tekniikan pariin. Tiedekasvatus onkin tärkeä osa Fotoniikan lippulaivan toimintaa. PREIN toteuttaa tiedekasvatusta yhdessä tiedekasvatuksen kansallisten LUMA-toimijoiden kanssa.

Erilaisten teemaviikkoje, tapahtumien ja kilpailujenlisäksi, olemme keränneet yhteen erilaisia itsenäisesti kotona tai koulussa toteutettavia valoon liittyviä tehtäviä ja kokeita. Tutustu materiaaleihin ja tutki itse valoa!

Valon mahdollisuudet

Vuonna 2022 Valon mahdollisuudet toteutetaan osana StarT LUMA kansallista kilpailua, jossa PREIN toimii valoteemaisten kilpailutöiden palkintojen sponsorina.

 

Lue lisää valoaiheista haasteista StarT kilpailussa

Lue lisää LUMA StarT kilpailusta ja osallistu ilmoittautumalla 13.3.2022 mennessä

 

Lue lisää

Valon viikko

Kansainvälistä valon päivää vietetään vuosittain toukokuun 16.päivä. Osana valon päivää fotoniikan lippulaiva PREIN järjestää ohjelmaa ja tapahtumia eri kohderyhmille, erityisesti lapsille ja nuorille.


Lue lisää Valon viikon 2022 ohjelmasta

Vuonna 2021 toteutettiin ensimmäinen Valon viikko, jonka aikana tarjottiin virtuaalisia työpajoja sekä tutkijapuheenvuoroja esiopetusikäisistä lukiolaisiin. Valon viikon tavoitti jopa lähes 1000 osallistujaa. Valon viikko 2021 oli osa Kansainvälisen valon päivän ohjelmaa ja Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Lue lisää

Fotoniikan opetuspaketti (Photonics Explorer Kit)

Photonics Explorer Kit on kouluille tarjottava fotoniikan eli valo-opin kokeellinen opetuspaketti, jonka avulla voi innostaa nuoria tekniikan ja fotoniikan opiskeluun. Paketti soveltuu yläkoulun ja toisen asteen opetukseen.

Fotoniikan lippulaiva PREIN koordinoi Photonics Explorer Kit -pakettien jakelua Suomessa.

Yritykset ja yksityiset henkilöt voivat lahjoittaa paketin haluamalleen koululle. Myös PREIN ja Photonics Finland lahjoittavat vuosittain Photonics Explorer Kit -opetuspaketteja kouluille.

Lue lisää