Skip to main content

Optiikan ja Fotoniikan Päivät (OPD) on vuosittainen keskitapahtuma optiikan ja fotoniiikan alalla Suomessa. OPD2024 järjestetään Scandic Marina Congress Centerissä 28.–30. toukokuuta 2024, Helsingissä, Suomessa.

Tänä vuonna PREIN-tapahtuma korostaa viimeaikaisia tutkimustuloksia, Proof of Concept -projektejamme sekä päivitettyä tutkimussuunnitelmaa ja vastikään rahoitettua tohtorikoulutuksen pilottiohjelmaa.

Tämä on myös erinomainen mahdollisuus alan yritysten edustajille osallistua I-DEEP tutkimusohjelmaan sekä laajempaan kansalliseen fotoniikan yhteisöön. Yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä, niin voimme selvittää, mitä tohtorikoulutuksen pilotilla voi tarjota myös yrityksille.

15:00–15:15 PREIN-yhteenvedot viimeaikaisista toimista ja uuden Tutkimussuunnitelman 2024–2027 julkistus

15:15–16:00 Pitch-istunnot PREINin sisäisistä tutkimusprojekteista

16:00–16:30 Tutkimuskohokohdat: PREINin Suomen Akatemian PoC-projekteista

16:30–17:15 Uusi tohtorikoulutusohjelma fotoniikassa, I-DEEP

17:15–18:00 Paneelikeskustelu tohtorikoulutuksen pilotista

OPD2024 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kuulla mielenkiintoisia esityksiä akatemiasta ja teollisuudesta. Tapahtumia on OPD:ssä samanaikaisesti, voit valita niistä itsellesi sopivan sekä verkostoitua yritysten, opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa fotoniikan ja optiikan alalla sekä tutustua tuotteisiin ja palveluihin OPD-näyttelyn yhteydessä olevalta messualueelta.

Fotoniikan tutkimus- ja innovaatiohuippuyksikkö (PREIN) on yksi Suomen Akatemian rahoittamista lippulaivoista vuosille 2019–2026. PREIN kokoaa yhteen fotoniikan tutkimuksen ja innovaation päätoimijat Suomessa. Vuosittaisessa tapahtumassaan PREIN esittelee lippulaivan toiminnan kohokohdat ja kutsuu tutkijat, sidosryhmät ja kaikki kiinnostuneet keskustelemaan fotoniikan tutkimuksesta Suomessa. Photonics Finland ja PREIN tekevät tiivistä yhteistyötä, ja PREIN on myös OPD2024-kumppani.

Tapahtumassa on lisäksi mm. verkostoitumisillallinen, avoiment työpaikat-tapahtuma, opiskelijatapaaminen, PREINin vuosittainen tapahtuma, Photonics Finlandin vuosikokous, paneelikeskusteluja sekä posterinäyttely ja pitchauksia.